Kaip Mac kompiuterio garsą mažinti ar didinti mažesniais žingsneliais

Kartais, numatytas „Mac“ garso mažinimo ar didinimo žingsnis nėra tinkamas — vienas paspaudimas ir jis arba per tylus arba per garsus. Kaip tiksliai nustatyti norimą garsumą „Mac“?

macOS garsumo reguliavimo piktograma

Reguliuoti „Mac“ garsą — paprasta. Jei naudojate „Apple“ klaviatūrą ar naudojatės „MacBook“ kompiuteriu — tam yra specialūs klavišai F10, F11 ir F12. Tačiau kartais būna situacijų kai „Mac“ kompiuterio garsumą norime nustatyti tiksliau, tačiau vienas klavišo F11 paspaudimas ir jis jau per tylus, o vienas F12 paspaudimas jį padaro per garsiu. Ir nesvarbu ar naudojame garsiakalbius ar ausines. Ypač naudojant ausines tie garso šuoliai keičiant garsumą yra ypač jaučiami.

Tačiau yra paprastas būdas, pasinaudojus numatytomis klavišų kombinacijomis reguliuoti „Mac“ kompiuterio garsą keturis kartus jautriau. Tereikia tik:

  1. „Mac“ kompiuterio klaviatūroje nuspausti Shift ⇧+Option ⌥ klavišus ir laikant juos nuspaustus
  2. klaviatūroje nuspausti garso didinimo ar mažinimo klavišą.

Pamatysite, kad ekrane rodomoje garso keitimo piktogramoje, garsumo indikacijos kvadratėliai keičiasi ne po visą kvadratėlį, o po jo ketvirtadalį ir atitinkamai garsumas kinta keturis kartus mažesniais žingsneliais.

Tai nėra nauja „Mac“ funkcija, kiek pamenu buvo jau „OS X Lion“ versijoje, tačiau „Mac“ gerbėjų gretas papildo vis daugiau naudotojų, kurie pirmą kartą įsigijo „Mac“ ir jiems, šiems kompiuteriams skirtoje operacinėje sistemoje, yra dar daug neatrastų galimybių.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų